Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2
Slideshow Image 2

Christelijk Conferentie Centrum "DE ARK"

Sellingerstraat 75, 9561 TA Ter Apel

Welkom in "DE ARK"Rondom "DE ARK"
Gelegen in een schitterend landschap met o.a prachtige waterstroompjes in hun oorspronkelijke grillige verloop en uitzonderlijke plantengroei.
Prachtige omgeving.
'De Ark' is gelegen aan de rand van het 'Ter Apeler bos', en vanuit 'De Ark' loopt u dan ook zo het bos in. Staatsbosbeheer heeft in de afgelopen jaren met succes het oorspronkelijke landschap terug weten te brengen met o.a prachtige waterstroompjes in hun oorspronkelijke grillige verloop en uitzonderlijke plantengroei.

waterstroom flora
klooster Ook staat op nog geen 100 meter van 'De Ark' één van de oudste kloosters (gebouwd tussen 1465 en 1561) van Nederland. Het is een klooster van de 'Wit-heren', die voor de omgeving van Ter Apel veel heeft betekent in vroeger tijden. Nu is het te bezichtigen als monument. Een bezoek aan het daarin aanwezige museum, is zeer interessant en aanbevelingswaardig.
Er zijn nog veel meer van die mooie plekjes in en om De Ark. Wandelroutes staan duidelijk aangegeven in het bos. U kunt kiezen tussen 5, 10 en 15 km. Verharde fietspaden maken een tocht door het bos op een andere manier mogelijk. Ook dan rijdt u door de prachtige natuur.
U kunt ook in De Ark fietsen huren.

wandelpad
poster
Vanuit De Ark is het centrum van Ter Apel op loopafstand, makkelijk te bereiken. Voor een kleine plaats als Ter Apel heeft zij toch een vrij uitgebreid aanbod aan winkels. U moet beslist van de gelegenheid gebruik maken om tijdens uw verblijf het gezellige centrum, met daarbij op donderdag de markt, te bezoeken.
poster
De Ark is gebouwd in de vorm van een hoefijzer. In het midden is een mooie tuin aangelegd met leuke zitjes. Vooral in de zomer is dit een gezellige plaats waar u in alle rust met elkaar koffie kunt drinken en kunt genieten van het prachtige schilderij, wat de gevarieerde kleuren van bomen, planten en struiken u bieden. tuin tuin
Achter onze tuin vindt u een plein met ruime parkeergelegenheid. Deze is via een eigen weg langs de rechterkant van het gebouw te bereiken. Vanaf de parkeerplaats kunt u dan via de tuin het gebouw aan de achterzijde betreden. Bij aankomst kunt u natuurlijk ook eerst aan de hoofdingang uw bagage naar binnen brengen.